Alles dichterbij dan dichtbij

Mooi appartement: check. Goed en gezond eten: check. Toffe werkplek, check. Maar waar komt dit dan precies? Vertellen we je alles over.

Fruitpacking District is de woonwijk van de toekomst. De weg is vrij voor fietsers en voetgangers. Een groene, autoluwe wijk met plek om prettig te wonen en te werken. Een stadje op zich, met een dorps karakter. Met werkplekken, winkels, voedselmarkten en ruimte voor recreatie.

Zo in Rotterdam of Dordrecht

Het district ligt pal naast Station Barendrecht – op loopafstand van de oude dorpskern. Door de ligging aan de ‘Oude Lijn’ ben je zo in grote steden. Dordrecht bezoeken? Of even naar Rotterdam? Met de trein ben je er in 10 minuten.

Je woont hier midden in de industriële dynamiek van Dutch Fresh Port. Vlak bij groen en water. Op de snelweg zit je zo. En met de fiets ben je voor je er erg in hebt in recreatiegebieden als Zuidpolder, Wevershoek en Het Waalbos. Daar geniet je van bloemrijke graslanden en spot je vogels in alle soorten en maten.

De wortels van deze plek

Voedsel en ondernemerschap, daar draait ‘t op deze plek al eeuwen om. De grond was lange tijd bodem voor akkerbouw. Totdat tuinbouw populair werd: in 1915 richtten 40 tuinders de coöperatieve veiling ‘Barendrecht en omstreken’ op. Zo kwam er verbinding met binnen- en buitenland, door de ligging bij het spoorstation en een station van de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij.

Die coöperatieve veiling ging als een speer. Mede dankzij de megaproductie van de aardbei. In 1975 gingen 6 veilingen samen verder als veilingterrein Zuid-Holland Zuid: in één klap een grote speler in Europa. Na 20 jaar ging dat weer over in Dutch Fresh Port, dat vandaag de dag nog steeds een groot economisch gebied is waar de logistieke handel van groenten en fruit plaatsvindt. Logisch dus dat de wortels van Fruitpacking District verankert zijn in dit gebied en we groenten en fruit weer zichtbaar maken in de ontwikkeling van de wijk.