Hier draait het om

Buitengewoon goed eten

Waar komt je eten vandaan? En hoe groeit het precies? Dat interesseert ons mateloos. Als je het ons vraagt, is goed eten meer dan consumeren. Het is de basis voor een gezond en goed leven. En dus staat ‘t voorop bij de ontwikkeling van Fruitpacking District.

Wortel, groei en bloei

Door anders met eten om te gaan maken we de wereld eerlijker en gezonder. Dat doen we samen met toekomstige bewoners, scholen en opleidingen. Ook bedrijven in Dutch Fresh Port steken de handen uit de mouwen. Hoe de toekomst van wonen en voedsel vorm krijgt? Daar experimenteren we mee. Kwestie van wortelen, groeien en bloeien.

Denk bijvoorbeeld aan initiatieven als lekker veel groen op de gevel. Of een daktuin. Je weet wel: zo’n groene oase op het dak. Ook komen we samen in de buurtkeuken. Daar inspireren we elkaar om eerlijker, gezonder en lekkerder te eten. Als een echte food community.

Ook de buren schuiven aan

Dutch Fresh Port

Fruitpacking District vind je midden in Dutch Fresh Port. Een belangrijk knooppunt in ons voedselsysteem. Groente en fruit van over de hele wereld komt hier samen. Miljoenen kilo’s. Kratten vol. Eindbestemming: jouw koelkast of fruitschaal. En wat niet direct op je bord beland. Dat geven we een tweede leven in Robin Food Hub.

Robin Food Hub

Robin Food Hub, meer dan een bedrijfsverzamelgebouw. Veel meer! Hier zitten ondernemers die dagelijks hun nek uitsteken om het voedselsysteem te veranderen en zo de foodsector innoveren. Zij maken nieuwe producten van bijvoorbeeld de reststromen uit Dutch Fresh Port. Echte food heroes dus!

Café Clementine

Of je nu thuis of buiten de deur eet: goed en gezond eten is in Fruitpacking District de standaard. Wil je niet normaal goed eten? Dat doe je bij Cafe Clementine. In dit glazen kasrestaurant kun je terecht voor verrassende menu’s en zit je tussen de wilde bloemen. Direct vanuit de moestuin, zo op je bord. (H)eerlijk eten daar staan we voor.

En da’s lang niet alles

Fruitpacking District draait om het weer naar waarde weten te schatten van voedsel. Dat moge duidelijk zijn. Maar er is meer. Van sport tot cultuur; van events tot horeca. Sla een balletje op de padelbaan. Tuinier in de moestuin. En begin je weekend in de zomermaanden op het terras van Clementines Beergarden. Kan allemaal.