Samen de handen uit de mouwen

Bedenken en uitproberen. Een proeftuin voor een nieuwe toekomst. In Fruitpacking District geven we alle ruimte aan creatieve denkers en doeners voor het experimenteren met en leren over voedsel. Zo geven we goed eten de plek én de waardering die het verdient. En we maken het al waar: de creatieve foodheroes en innovators in de Robin Food Hub steken dagelijks hun nek uit om ons voedselsysteem te veranderen. Verbeteren! Voedsel zorgt hier voor verbondenheid, economische bloei en een gezonde toekomst. Voor iedereen.

Onze creatieve innovators

Robin Food Hub

In de Robin Food Hub groeit een ondernemers-community van creatieve food-ondernemers en innovators die zich inzet voor een verspillingsvrij en plant-based voedselsysteem. De ondernemers in de Hub maken bijvoorbeeld nieuwe producten van reststromen uit de Dutch Fresh Port. Foodheroes die dagelijks bezig zijn met leren, innoveren en het produceren van nieuwe producten die beter zijn voor ons en onze natuur.

De Fruithallen

In de Fruithallen steken circulaire pioniers samen de handen uit de mouwen. Van restaurateurs van vintage meubels tot bouwers van tiny houses. Hier draait alles om recyclen, hergebruiken, herstellen en herontwerpen. Met ruimte om je eigen plan te trekken en te experimenteren met afval en verpakkingen, stimuleren we innovatie. We gooien niets weg en groeien ’t lekker zelf. Van dromen naar plannen. Geen trend, maar een lifestyle.

Onderdeel van de Dutch Fresh Port

Voedsel en ondernemerschap, daar draait ‘t op deze plek al eeuwen om. Je woont hier midden in de industriële dynamiek van Dutch Fresh Port. Op een plek waar al honderden jaren wordt gehandeld in groente en fruit van over de hele wereld. Miljoenen kilo’s. Kratten vol. Logisch dus dat de wortels van Fruitpacking District hier liggen. En we groenten en fruit weer zichtbaar maken in de ontwikkeling van deze nieuwe stadswijk.

Ambities die we waarmaken

Ook in de toekomst zoeken we ondernemers en bedrijven die iets toevoegen aan Fruitpacking District. We streven naar duurzaam geproduceerd, biologisch, circulair en lokaal. Creatieve (food) ondernemers die klein beginnen en groot groeien. Met oog voor het milieu. Bijvoorbeeld door voedsel slim (her) te gebruiken. Ook komen hier winkels, koffiebarren, cafés en creatieve makersruimtes. Van kantoren tot ruimtes om nieuwe producten te ontwikkelen. Naar eigen wens in te richten. Hier is recycle, ruil en repareer de regel.