Scifo Minnaard maakt zijn Falafval met geredde groenten, de zogenaamde buitenbeentjes en overschotten. ‘Zoals paprika, ui en knoflook. Overige ingrediënten waaronder de gele erwt komen uit lokale regeneratieve landbouw. Dus door onze falafval te eten, help jij voedselverspilling aan te pakken.’ Zijn motto: De een zijn afval is de ander zijn falafval!

‘De locatie van de Robin Food Hub is fantastisch: niet alleen omdat ie zo goed bereikbaar is, maar zeker ook om in het hart van de groente- en fruithandel van Nederland – Dutch Fresh Port – te zitten. Als een groep kleine makers tussen deze grote agrofoodbedrijven is hier een wereld aan ervaring en kennis om uit te wisselen. En door kennisoverdracht kunnen we een hoop van elkaar leren, met als missie; de voedselsector verduurzamen.’

Toekomstvisie 

‘Het allermooist zou zijn als wij de reststromen van omringende bedrijven kunnen verwerken tot falafval. Onze toekomstvisie is dan ook om op zoveel mogelijk plekken mensen blij te maken met onze falafval. Door mensen kennis te laten maken met lokaal, plantaardig en lekker eten hoop ik een steentje bij te dragen in de voedseltransitie.’