Middenin de industriële dynamiek van Dutch Fresh Port en pal naast station Barendrecht worden de komende jaren 2.600 woningen ontwikkeld en gebouwd. Ook komt er 36.500m2 aan voorzieningen, kantoren en makersruimten in het gebied.
In de eerste fase van Fruitpacking District komen zo’n 550 appartementen. Een nieuwe leefomgeving meteen mix van koop- en huurwoningen in verschillende formaten en diverse voorzieningen. Groot of klein, met een kleine of grotereportemonnee: Fruitpacking District is voor iedereen. Het district is onderdeel van De Stationstuinen en wordt ontwikkeld door Emborion Vastgoed en ERA Contour.

Een stadje waar alles samenkomt
Fruitpacking District wordt een stadje op zich. De dagelijkse voorzieningen zijn op loopafstand, net als de vele groenerecreatiegebieden in de buurt. De auto parkeer je in de parkeerhubs en door de ligging naast het station ben je binnen 10minuten in hartje Rotterdam of Dordrecht. Een plek waar wonen, werken, leren en recreëren samenkomen.

Goed eten doet goed leven
In Fruitpacking District draait het om voedsel. Weten waar voedsel vandaan komt, hoe het groeit en het weer naar waarde weten te schatten. Hoe kan het ook anders op een plek als deze? Dutch Fresh Port is één van de belangrijkste aders van ons huidige voedselsysteem. Het is dé plekwaar Nederland – en de wereld – wordt voorzien van groente en fruit.

De kern van Fruitpacking District
Bewustwording rondom voedsel en een gezonde wijk maken, dát is de kern van Fruitpacking District. Denk aan een fijne leefkeuken, moestuinieren op de daken van het Fruitpacking District, eetbare parken en ga zo maar door.

Kom ook naar het klantenpanel
Iedereen die hier komt wonen kan meedenken over deze wijk en het eerste woongebied. Om de wensen van de toekomstige bewoners te inventariseren wordt op maandagavond 10 juli een klantenpanel georganiseerd. Ben je nieuwsgierig en zie je jezelf hier wonen? Meld je dan vóór 6 juli aan.

Het klantenpanel vindt plaats bij Café Clementine (Spoorlaan 7, Barendrecht) van19.00 uur tot 21.00 uur.

Nu al een fijne plek
Goed en lekker eten in de kas van Café Clementine. Een balletje slaan op de padelbaan of free running voor de daredevils in Loods38. De Robin Food Hub voor creatieve startups met passie voor van alles, maar vooral het goede en gezonde leven. Tuinieren in de moestuin. En wat je oogst, mag je houden. Dit is hét begin van Fruitpacking District.